Egy dolgozót gyanúsít a rendőrség a győri savömlés ügyében

Vágólapra másolva!
Nyomoz a rendőrség a győri élményfürdőben történt savszivárgással kapcsolatban, a strand egyik alkalmazottját gyanúsítottként hallgatták ki - közölte a megyei főkapitányság.
Vágólapra másolva!

Egy 41 éves rábapatonai férfi okozhatta a győri élményfürdő savömlését, közölte a rendőrség, amely nyomoz az ügyben. Az intézmény dolgozója csütörtökön, kevéssel dél előtt a győri élményfürdő géptermében kénsavat és sósavat vegyített össze, aminek következtében klórgáz szabadult fel, majd a szellőzőrendszeren keresztül az élményfürdő zárt légterébe került.

A férfi ellen foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Győri Rendőrkapitányság.

Dobos Viktória, a katasztrófavédelem megyei szóvivője korábban elmondta, mintegy százan voltak a fürdőben, amikor az alagsorban tárolt kén- és sósav gőze felszivárgott az uszodaszintre. Tizennégy ember került az intézmény sürgősségi osztályára, közöttük öt gyermek. Két külföldi gyereket már hazaengedtek, hármat 24 órás megfigyelésre benntartottak.

Fogarasi Zoltán megyei vezető mentőtiszt ismertetése szerint a kórházba szállítás célja elsősorban a megfigyelés volt, de a gyerekek szervezetét jobban megviselik az ilyen esetek. Az ő állapotuk "valamivel súlyosabb".

Alig egy órával a savgőzszivárgás után újranyitott a győri Rába Quelle élményfürdő - közölte a létesítmény általános igazgatója. Horváth Cs. Attila az MTI-nek elmondta: a kiszabadult vegyianyag-gőzt, amely beszivárgott az öltözőkhöz, a tűzoltók kiérkezésének idejére már vízzel semlegesítették.

Az esetről írt korábbi cikkünket itt olvashatja.