Őrizetbe veszik a kapuvári buszbaleset okozóját

Vágólapra másolva!
A rendőrség kezdeményezi annak a sofőrnek az őrizetbe vételét, aki a Kapuvár és Vitnyéd között történt, két halálos áldozatot követelő karambol okozásával gyanúsítható.
Vágólapra másolva!

Tóth Gabriella, a Győr-Moson-Sopron megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletesének tájékoztatása szerint a győri női kosarasok autóbuszával ütköző személyautót vezető hetven év körüli férfi ellen a rendőrség halálos tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset gondatlan okozása miatt indít eljárást, egyben kezdeményezi őrizetbe vételét.

Tapodi Péter klubigazgató a helyszínen, Fűzy Ákos vezetőedző a győri kórházban vesztette életét, miután egy személyautó összeütközött a HAT-AGRO UNI Győr csapatát egy soproni mérkőzésre szállító busszal. A csapat egyik szerb nemzetiségű tagjának félig leszakadt lábát Győrben kellett amputálni. Oláh Attila orvos igazgató tájékoztatása szerint a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba négy embert szállítottak be könnyebb sérülésekkel, köztük a busszal ütköző személyautót vezető idős férfit.

A szombathelyi kórház tájékoztatása szerint egy férfit és egy nőt szállítottak az intézménybe a baleset helyszínéről, vizsgálatuk jelenleg is tart, így állapotukról nem tudnak nyilatkozni.