Megkéseltek egy albán vállalkozót Zalaegerszegen

Vágólapra másolva!
Otthonában késeltek meg egy zalaegerszegi férfit, akinek az erkélyen kellett kimenekülni otthonából. Az MTI úgy tudja, hogy azt az albán férfit késelték meg, aki korábban az egyik közösségi oldalon többször is arról beszélt, hogy százezres nagyságrendű nyereményei voltak sportfogadásból.
Vágólapra másolva!

Súlyos szúrt és vágott sérüléseket szenvedett még a múlt hétfőn egy zalaegerszegi vállalkozó, akit lakásán egy késes támadó sebesített meg. Az elkövetőt fél óra alatt elfogták - közölte hétfői sajtótájékoztatóján Zalaegerszeg rendőrkapitánya.

Farkas Tibor elmondta, a lakásán kereste fel a vállalkozót a 22 éves támadó, aki késsel követelt pénzt. Mivel nem kapott, dulakodni kezdtek. Áldozata eközben súlyos szúrt és vágott sérüléseket szenvedett, majd a lakásából csak az erkélyen át mert kimenekülni.

A támadót kutyás járőr segítségével fél órán belül, a tetthely közelében elfogták - közölte a rendőrkapitány.

Farkas Tibor hozzátette, a felfegyverkezve elkövetett rablásnak minősülő eset nem az első ügye a 22 éves gyanúsítottnak. Jelenleg is folyik ellene eljárás Celldömölkön orgazdaság miatt, Zalaegerszegen pedig betöréses lopás kapcsán körözték.

A rendőrkapitány az MTI kérdésére arról is szólt, hogy a gyanúsított futólag ismerte áldozatát, akihez azért csengetett be, mert sejtette, hogy nagyobb mennyiségű készpénz lehet nála. Az esetről pedig mostanáig azért nem számoltak be, mert a sértett súlyos állapota miatt a meghallgatás és a szembesítés elhúzódott.

Az MTI más forrásból úgy tudja, a támadás áldozata egy albán állampolgárságú, Zalaegerszegen tevékenykedő vállalkozó. Valószínűleg azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy egy közösségi oldalon rendszeresen közölte, sportfogadási játékokon esetenként százezres nagyságrendű nyereményekhez jutott.

Az albán férfi miatt korábban feljelentést tett a Zalaegerszeg futballcsapata, mert az egyik internetes bejegyzésében a férfi bundameccsnek titulálta a Zalaegerszeg-Ajka találkozót, amelyet a Zalaegerszeg meglepetésre el is veszített.