Orbánék morzsapartit tartottak az esküvő után

Vágólapra másolva!
A miniszterelnök a Blikk chatszobájában beszélt lánya esküvőjéről, a trafik-ügyről, a magyar konyháról és arról, hogy a stresszt evéssel vezeti le.
Vágólapra másolva!

A Blikk chatszobájában olvasók küldhettek be kérdéseket a miniszterelnöknek. Orbán több kérdést is kapott Orbán Ráhel esküvőjéről. A miniszterelnök elmondta, hogy reggel hétre ért haza, bár még maradt volna, "de a fellelkesített fiatalok el akarták venni a zenészek hangszereit, mondván: ők jobban tudnak játszani. Ekkor be kellett zárni az egészet." - írta Orbán, aki azt is elárulta, hogy az esküvő után vasárnap délben morzsapartit tartottak, "ami a lagzi kulturált folytatását jelenti".

Az ivásról és a Tiborcz-családdal való kapcsolatáról is kérdezték. "Nehéz feladat volt: a szabad ég alatt húzta a banda, s hajnali 4-re 10 fok alá esett a hőmérséklet. Ilyenkor csak a pálinka segít! Megfontolt, tervszerű adagokban. A család szombathelyi régi orvos família. Tisztelem őket. Tegeződöm, ami nekem megtiszteltetés, mert én vagyok a fiatalabb." - írta Orbán.

Egy kérdező a Tiborcz-tanyhoz vezető út felújításáról is kérdezett, de a miniszterelnök erre csak annyit reagált, hogy "Ez egy igazi kommunista hazugság! Egy szó sem igaz belőle!".

Az interjúból kiderült, hogy a miniszterelnök szereti a magyaros konyhát. "Attól tartok, látszik is." - írta Orbán, aki egy másik olvasó javaslatára, hogy hordjon több kockás inget annyit írt, hogy " állítólag a túlsúlyosak számára előnytelen. Képzelheti milyen nehéz ilyen hosszú ideig behúzni a hasam, ezért jobban kedvelem a csíkos ingeket. Az slankít. Torgyán Józsi bácsitól azt tanultam, ha az ember stresszes munkát végez, vagy egyen, vagy igyon. Én az evést választottam."

Orbán a trafikügyről annyit írt, hogy vitatott üggyé vált, valóban sokan panaszkodnak, mások pedig örülnek a lehetőségnek. Szerinte a mérleg mindkét serpenyőjében vannak súlyok. "Értem a verseny okozta sikert és csalódottságot, de a lényeg, hogy végre szabályozott keretek közé sikerült terelni a dohánykereskedelmet és esélyt kaptunk arra, hogy visszaszorítsuk a fiatalkorúak dohányzását. Rájuk is kell valakinek gondolnia. Nekem ez a fontos." - írta Orbán.