Vágólapra másolva!
A volt fideszes képviselő április végén verte meg az élettársát, akkor azt mondta, nem tudja, mi történt, és azt is elképzelhetőnek tartotta, hogy a nő csak a kutyában botlott meg, és úgy szerzett nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket. 
Vágólapra másolva!

Balogh József független képviselő mentelmi jogának felfüggesztését javasolja az Országgyűlés mentelmi bizottsága. Az erről szóló határozati javaslatokat csütörtökön tették közzé a parlament honlapján. A parlament hétfőn tárgyal a mentelmi jog felfüggesztéséről.

A dokumentumokból kiderül: a legfőbb ügyész súlyos testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítványozta átiratában Balogh József országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését. Az indítvány szerint Balogh József április 28-án hajnali 6 óra körüli időben ittas állapotban ütlegelni kezdte élettársát, aki a bántalmazás következtében olyan sérüléseket szenvedett, amelyek közül kettő egyenként is 8 nap túl gyógyuló volt.

Balogh József a bizottság elnökének címzett levelében bejelentette: kéri mentelmi joga felfüggesztését, készen áll arra, hogy büntetőjogi felelőssége kérdésében alávesse magát az igazságügyi szervek eljárásának.

Balogh József az Indexnek az esetről májusban azt mondta, nem emlékszik arra, hogy megverte volna élettársát. Mint fogalmazott, lagziból jöttek haza, be volt rúgva, szerinte az is előfordulhatott, hogy élettársa átesett kutyájukon, és úgy szerezte sérülését. A fideszes képviselő akkor közölte: lemond mentelmi jogáról, ha szükség lesz rá.

A kormánypárti politikus május 2-án bejelentette, hogy azonnali hatállyal kilép a Fidesz-frakcióból.