Vágólapra másolva!
Tilki Attila még télen okozott balesetet, amikor Miskolc felé megcsúszott a kocsijával. Kiderült, a képviselő ivott vezetés előtt.
Vágólapra másolva!

Jogerőre emelkedett az ittasan vezető Tilki Attila fideszes országgyűlési képviselő 480 ezer forintos büntetése és a közúti járművezetéstől való egyéves eltiltása.

Nyakó Zsuzsanna, a Nyíregyházi Törvényszék elnökhelyettese elmondta: a bíróság indoklása szerint Tilki Attila még 2012. február 9-én kocsijával az autópályán haladt Budapest irányából Miskolc felé. Az autó ismeretlen okból leszaladt a sztrádáról a füves útpadkára, majd megcsúszott, keresztbefordult, és nekiütközött a pályatesteket elválasztó szalagkorlátnak.

A balesetben senki nem sérült meg, az autót vezető Tilkinél viszont enyhe alkoholos befolyásoltságot állapítottak meg.

A Nyíregyházi Járásbíróság 2013. március 4-én tárgyalás mellőzésével ittas vezetés vétsége miatt a képviselőt 480 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, és egy évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. A vádlott védője az ügyben tárgyalás megtartását kérte, ezt a bíróság ki is tűzte, a védő azonban az indítványát visszavonta. Így a járásbíróság döntése augusztus 29-én jogerőre emelkedett.

Tilki Attila 2012. február 22-én közleményben tudatta, hogy az M30-as autópályán a szalagkorlátnak ütközött még február 9-én. Közölte, hogy a baleset után a szervezetében alkoholfogyasztást mutatott ki a vérvétel, és jelezte, hogy vállalja a balesetével kapcsolatos következményeket.