Majdnem egymásba rohant két vonat Kelenföldnél

Vágólapra másolva!
Egymással szemben, száz méterre álltak meg. A biztosítóberendezés hibája miatt haladthattak ugyanazon a vágányon, de a MÁV szerint nem volt balesetveszély. 
Vágólapra másolva!

Ugyanazon a vágányon, egymástól mindössze száz méterre, szemben állt meg két gyorsvonat szombaton délelőtt Kelenföld és Háros között, ahol a biztosítóberendezés hibája miatt egyetlen vágány járható.

A Pécsről érkező Tubes Intercity és a Szombathelyre induló gyorsvonat a nyílt pályán eddig tisztázatlan okok miatt haladt egymással szembe, azonban időben megálltak. Az esetet a MÁV biztonsági szakemberei vizsgálják és későbbre ígért a vasúttársaság részletes tájékoztatást.

A MÁV azt is közölte: a Budapest-Székesfehérvár-Gyékényes, a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs, a Budapest-Székesfehérvár-Szombathely és a Budapest-Székesfehérvár-Tapolca vasútvonalakon közlekedő valamennyi vonat pót- és helyjegy megváltása nélkül vehető igénybe szombaton 11 órától 18 óráig.

A MÁV legfrissebb közleménye szerint semmiképpen sem rohanhattak volna egymásnak a vonatok, mert a biztosítóberendezés javításának ideje alatt fokozott biztonsági előírások voltak érvényben az adott szakaszon. Emiatt az Intercity maximális sebessége 15 km/h lehetett, és a "gyorsan eljáró munkatársak miatt sikerült megelőzni a balesetet".

A biztosító berendezés azért hibásodott meg, mert a zajvédő fal építésekor egy munkagép elvágta a kábelét. Amíg nem javítják meg, a fokozott biztonsági előírások érvényben maradnak a pályaszakaszok, ezért 30-120 perces késésre számíthatnak az utasok.