Rablóból sértett, sértettből önbíráskodó

Vágólapra másolva!
Csak a pénzét akarta visszaszerezni az esztergomi férfi.
Vágólapra másolva!

Nem mindennapi esemény játszódott le 2013. május 12-én reggel Esztergomban - írja a Police.hu. Három férfiról számoltak be a bejelentők, akik bántalmaztak egy negyediket, majd betuszkolták autójukba és elhajtottak vele. Az esztergomi rendőrök a bejelentést követően gyorsan a helyszínre érkeztek, majd a jármű felkutatására indultak. Pár utcával arrébb megtalálták a keresett autót, és igazoltatták a benne ülőket. Egyikük sírva kérte az egyenruhások segítségét. Elmondta, hogy a három férfi rátámadt, bántalmazta és elrabolta.

Azt már a három férfi egyike mesélte el a rendőröknek, hogy a 31 éves O. Norbert aznap reggel egy esztergomi söröző előtt hátulról lerúgta és ütlegelte őt, majd elvette tőle a pénzét. A sértett fiával és annak barátjával a rabló felkutatásába kezdett, akit nem messze meg is találtak. Beültették a járműbe és elhajtottak vele. Elmondásuk szerint a pénzt akarták visszaszerezni tőle.

S. Pál és fia, valamint B. János ellen – szabadlábon hagyása mellett – önbíráskodás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, O. Norbertet viszont rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették. Az önbíráskodók ellen az Esztergomi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya az eljárást 2013. szeptember 13-án vádemelési javaslattal lezárta és továbbította az Esztergomi Járási Ügyészség felé.