Orbán: 2010-ben nem volt forradalom

Vágólapra másolva!
Elfelejtve 2010. áprilisi beszédét, a kormányfő azt mondta, nem volt forradalom 2010-ben. A tiszteletbeli konzulok előtt arról is beszélt, Magyarország nem eurószkeptikus, hanem eurórealista.
Vágólapra másolva!

2010-ben Magyarország teljes megújítását hirdettük meg, a kétharmados győzelmet sem interpretáltuk forradalomként, pedig indokolt lett volna - mondta kedden Orbán Viktor a Magyarország Tiszteletbeli Konzuljainak V. Konferenciáján.

Eszerint Orbán Viktor elfelejtette a választások után, április 25-én tartott beszédét, amelyben úgy fogalmazott, "nem egyszerűen arról van szó, hogy Magyarországon megtörtént a hatodik szabad választás. Sokkal nagyobb dolog történt a mai napon Magyarországon. Ma forradalom történt a szavazófülkékben."

A miniszterelnök szerint ők teljes megújítást, Magyarország átalakítását kezdték el. "Nagyon sok érdeket sértettünk meg" - mondta, a bankokra és a közműszolgáltatókra utalva.

Az Európához fűződő viszonyról azt mondta, Magyarország nem tartozik az eurószkeptikus országok közé, "nem vagyunk eurószkeptikusok". Ezzel szemben Magyarország a kormányfő szerint eurórealista, ami alatt azt értette, hogy "nem csatlakozunk azokhoz az országokhoz, amelyek szerint minden rendben van".