Másfél hétig bujkált két kiskorú lánnyal egy piliscsévi férfi

Vágólapra másolva!
Megrontásért két év három hónap szabadságvesztésre ítélte az Esztergomi Járásbíróság kedden a piliscsévi L. Lászlót, aki augusztusban több mint egy hétig egy 14 és egy 11 éves lánnyal, két testvérrel bujkált. A gyorsított eljárásban meghozott ítélet nem jogerős - tájékoztatta a Tatabányai Törvényszék szóvivője szerdán az MTI-t.
Vágólapra másolva!

Rázsó Ferenc közölte: miközben a férfi a lányokkal bujkált, egy rablást is elkövetett, de az az ügy még nincs bírósági szakaszban. A megrontásért kirótt büntetést az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A 33 éves férfi augusztus 15-én magával vitte piliscsévi otthonából a tőle néhány háznyira lakó testvérpárt, majd Komárom-Esztergom megye több településén is felbukkantak. A lányokat augusztus 24-én a szlovákiai Párkányban találták meg, a rendőrség másnap még azt közölte, hogy nem követtek el bűncselekményt a sérelmükre.

L. Lászlót augusztus 25-én Esztergomban fogták el, mivel a gyanú szerint augusztus 21-én Pilismaróton egy kertjében dolgozó idős nőtől aranygyűrűt, fülbevalót és pénzt rabolt el. A férfi a bűncselekmény elkövetését beismerte.