Gyorsan bíróság elé állítják a tanárt megütő szülőt

Vágólapra másolva!
Két napja egy kéki asszony megütötte fiának egyik tanárát. Gyorsított eljárásban bíróság elé állítják, akár öt évre is ítélhetik.
Vágólapra másolva!

Gyorsított eljárásban állítanak bíróság elé egy asszonyt, aki fiának a tanárát bántalmazta a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kék község középiskolájában - közölte a megyei főügyészség szóvivője.

Ezen a héten kedden a vádlottnak a helyi Rétközi Szakközépiskola és Szakiskolába járó fia nem akart részt venni az egyik gyakorlati órán, zavarta a tanítást, és visszabeszélt a tanárának. Ekkor a pedagógus és a diák osztályfőnöke jegyzőkönyvet vettek fel a tanuló viselkedéséről, majd az iskola házirendjének megfelelően hazabocsátották.

Nem sokkal később a tanuló édesanyja és a férje jelent meg az iskolában, az osztályfőnökkel és a sértett pedagógussal próbálták megbeszélni az eseményeket. A nő kérdőre vonta a tanárt gyermeke hazaküldése miatt, nem fogadta el a gyerek fegyelmezetlen viselkedésére való hivatkozást, majd szidalmazni és felemelt kézzel fenyegetni kezdte, és pofon ütötte. A vádlottat a férje tartotta vissza a további bántalmazástól.

A verekedő asszonyt még aznap őrizetbe vette a rendőrség, a Nyíregyházi Járási Ügyészség gyorsított eljárás keretében állítja bíróság elé közfeladatot ellátó személy elleni erőszak büntette és könnyű testi sértés vétsége miatt. Akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetik az asszonyt.