Hoffmann Rózsa kommunistákkal riogatja az ötödikeseket

Vágólapra másolva!
A közoktatási államtitkár elküldte az ötödikeseknek az Alaptörvény összefoglalóját, a mellékelt köszöntő levél felében pedig kommunistázot, majd megdicsérte a Fideszt.
Vágólapra másolva!

A köznevelésért felelős államtitkár meglepő levelet intézet az 5. és a 8. osztályos tanulókhoz, amelyet több blog is megosztott az interneten.

"Közületek a legidősebbek sem éltek még akkor, amikor Magyarország Alkotmánya nem a magyar emberek alapjogait, értékeit, érdekeit, elképzeléseit rögzítette, hanem idegen hatalomét" - írja Hoffmann, aki azt megmagyarázza a fiataloknak, hogy miért alaptörvény, és miért nem alkotmány.

A válasz prózai: előbbi jobban kifejezi, hogy milyen fontos dokumentumról van szó. Legalábbis Hoffmann szerint.

"Az Alaptörvény lezárja a közelmúlt fájdalmas és igazságtalanságokkal terhes szakaszát, de tisztelni tanítja a magyarságért, a szabadságunkért áldozatot vállaló hőseinket. A jövőnk szól a jelenen keresztül" - szól a pátosz hangján az államtitkár.

A levél végén Hoffmann megkéri az ötödikeseket, hogy olvassák és értsék a nemzeti hitvallást (amely az alaptörvény összefoglalása), a nyolcadikosok pedig forgassák az alaptörvényt, mert az útmutató minden magyar ember számára, így nekik is - véli Hoffmann.