Vágólapra másolva!
Elvitték a hárommilliárdos főnyereményt az ötös lottón. A jövő héten 85 millióért lehet játszani.
Vágólapra másolva!

Egy telitalálatos szelvény van az ötös lottó 38. játékhetén - közölte a szombati számhúzás után a Szerencsejáték Zrt. A nyertes a hetek óta tartó halmozódás miatt 3 milliárd 87 millió forintot kap. A Zrt. tájékoztatása szerint a nyertes szelvényt Kelet-Magyarországról adták fel. A szerencsés embernek 90 napja van, hogy jelentkezzen a nyereményért.

A Szerencsejáték Zrt. azt írta, hogy tapasztalataik szerint míg hetente átlagosan 3-3,5 millió alapjáték érkezik be, halmozódás idején többen lottóznak. A 37. héten 6,7 millió alapjátékot adtak fel.

Külön telefonszámot tartanak fenn a nyertesnek, hogy jelentkezzen. A társaság munkatársa az első telefonbeszélgetés során meggyőződik arról, hogy a vonal túlsó végén valóban a nyertes van, de a nyeremény felvételéhez egy személyes találkozóra is szükség van.

A nettó nyeremény kifizetése minden esetben banki átutalás útján történik, magyarországi lakossági forintfolyószámlára. A kifizetés a sorsolást követő harmadik héten, legkésőbb a harmadik hét második munkanapján kezdődik.

A törvények szerint az ötös lottó át nem vett nyereményeit a Szerencsejáték Zrt. 180 napon belül használhatja fel újra nyeremények céljára (például nyereménykülönbözetekre, különsorsolások nyereményeire). Amennyiben ez nem történik meg, az összeget játékadóként a költségvetés számára kell befizetnie.

A következő héten várható főnyeremény 85 millió forint.

Négyesből is volt 60 darab, azok egyenként 1,6 milliót fizetnek, és még a hármasokra is jár majdnem 20 ezer forint.

A 38. heti nyerőszámok: 17, 21, 70, 77, 83. Joker: 674025.