A Fidesz nyerte a bajai választást

Vágólapra másolva!
A baloldal által az országos választások előtti egyik legfontosabb erőpróbának tartott bajai időközi választást a fideszes jelölt nyerte meg. Az Együtt 2014 csalást gyanít.
Vágólapra másolva!

A Fidesz jelöltje, Kovács Csaba nyerte Baján a 3-as számú önkormányzati választókerületben vasárnap tartott időközi választást.

Kovács 467 szavazatot kapott (47 százalék), Teket Melinda (MSZP, Együtt, DK) 406-ot (41 százalék), Markó György (Jobbik) a szavazatok 8, Ikotity István (LMP) a 4 százalékát szerezte meg. Az 5 szavazókörből háromban Teket Melinda, az MSZP-Együtt-DK közös jelöltje nyert, kettőben Kovács Csaba.

A választásra jogosultak 34 százaléka (996 ember) szavazott. A szavazatok összeszámolása azért húzódott el, mert az egyik szavazókörben többször újraszámolták a voksokat.

A szavazást a baloldal úgy állította be, mint a 2014-es parlamenti választás előtti egyik legfontosabb erőpróbát, a héten Baján kampányolt Bajnai Gordon, Gyurcsány Ferenc és Mesterházy Attila is. A kampányról itt olvashatják helyszíni riportunkat.

Az eredményt a Fidesz úgy kommentálta, hogy ez egyértelmű üzenet a baloldalnak, az emberek nem kérnek ugyanazokból, akik egyszer már tönkretették Magyarországot. Az Együtt 2014 szerint Teket Melinda az egész ország elismerését kiváltva állt helyt egy hagyományosan jobboldali választókerületben. Mesterházy Attila annyit üzent a Facebookon, hogy nagyon kicsi hiányzott, és legközelebb meglesz.

A Együtt 2014 szerint aktivistáik több gyanús jelenséget észleltek, amelyek befolyásolhatták az eredményt, ezért beadvánnyal fordultak a választási bizottsághoz. Azt nem részletezték, hogy mit találtak gyanúsnak.

Az időközi választást azért kellett tartani, mert az egyéni választókerületben megválasztott Bálint Tünde, a Fidesz-frakció vezetője 2013 májusában meghalt.