Szél Bernadett ma is kapott egyet egy fideszestől

szél bernadett, LMP, parlament
Vágólapra másolva!
Azok után, hogy az LMP-s képviselő, Szél Bernadett két hete hosszú sértegetést kapott egy felszólalására Illés Zoltán államtitkártól, hétfőn ismét kapott egy beszólást egy fideszes politikustól: Tasó László megjegyezte neki, hogy csak őt ütné, később pedig kiabált vele a folyosón. Tasó azt állítja, nem ő tette a megjegyzést.
Vágólapra másolva!

Ertsey Katalin (LMP) hétfőn egy fideszes beszólást idézett a Facebook-oldalán a parlamenti ülésteremből, amelynek ezúttal is Szél Bernadett (szintén LMP-s képviselő) volt a célpontja. Ertsey úgy tette közzé a bejegyzését, hogy ez volt "a tahófrakció mai termése".

Ertsey szerint - szavait az Index idézte először Szél Bernadett napirend előtt szólalt fel, és mondandójának utolsó mondata így hangzott: "Önök először ütnek, aztán kérdeznek." A fideszes Tasó László erre hangosan ezt mondta: "Csak téged."

Szél Bernadett azt mondta az Origónak, hogy a sértegetése nem ért véget az ülésteremben, hanem miután Ertsey Katalin kiposztolta a Facebookon a megjegyzést, Tasó László a parlament folyosóján odament hozzá, és elkezdett "ordibálni" vele. Szél szerint olyan hangosan és kioktató hangnemben beszélt, hogy az ott várakozó jobbikosok is odasereglettek. Tasó állítólag azt mondta neki, hogy "miért kelti a hangulatot", amikor ő nem mondott semmi ilyesmit. Szél azt mondta, hogy annyira felháborította ez a hangnem, hogy "elküldte a francba" a fideszes képviselőt, és otthagyta.

Tasó azt mondta, hogy nem mondta

Tasó László később az Origónak rövid interjút adott, amelyben kijelentette, hogy nem mondott semmi ilyesmit, és feljelenti Ertsey Katalint rágalmazásért.

Tasó a saját Facebook-oldalán pedig azt írta (majd nem sokkal később törölte a bejegyzést). "A Magyar Parlament falai között egyre gyakrabban vagyunk tanúi annak, hogy képviselő hölgyek szándékosan provokálják a kormányzó többséget" - írta. "Szél Bernadett hangosan provokálta a kormánypártiakat, sorozatban szólt be politikusoknak, közösségeknek, amire többen is dühösen reagáltak. A felszólalása közben a mögötte ülő Ertsey Katalin, az ügyeletes bajkeverő jegyezte, ki mit mond és azt kicsit felturbózva adta tovább - friss hírként a feszültségre mindig éhes újságíróknak" - magyarázta a történteket.

Tasó azt is írta, hogy nem ő tette a megjegyzést: "Ezúton jelzem mindenkinek, hogy NEM én szóltam és NEM én tettem azt a kijelentést." Azt is hozzáfűzi, hogy valójában Ertsey Katalin szokott minősíthetetlen stílusban beszélni az ülésteremben, például nyomorultnak, szerencsétlennek, arcátlan hazugnak, bolondnak, idiótánakés egyebeknek minősített már több képviselőt. Ertseyt arrogánsnak és durvának, Szélt nagyhangúnak és kiabálós kedvűnek nevezi, magatartásukat pedig nyílt provokációnak.

Szél Bernadett Forrás: MTI/Földi Imre

Szél Bernadett nem szerencsés, éppen két hete kapott Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár részéről egy megalázó stílusban elmondott választ a parlamentben. Szél a verespataki bányanyitásról kérdezett, amire Illés többek között azt felelte: "Attól hogy ön szép, még nem következik az, hogy okos, attól hogy ön állít valamit, még nem következik az, hogy ön ért hozzá, hogy úgy vannak a dolgok." Butaságnak, "baromságnak" minősítette az ellenzéki képviselő szavait, és azt tanácsolta neki, hogy a "miniszterelnök úr nevét ne vegye a szájára". Kocsis Máté utólag a Fidesz-frakció nevében elnézést kért a képviselőtől, Illés egy SMS-t írt a képviselőnek.

A mostani megjegyzést tevő Tasónak nem ez az első beszólása: két éve Szabó Tímeát (akkor még szintén LMP-s képviselő) azzal intézte el: "Mit pofázol bele, kisanyám?"