Tasó László hallotta is, meg nem is

Tasó László és Szabó Tímea interakciója a Parlamentben, 2011-ben
Vágólapra másolva!
A parlament hétfői ülésén az LMP-s Ertsey Katalin úgy hallotta, hogy a fideszes Tasó László beszólt a felszólalását éppen befejező Szél Bernadettnek, és a megjegyzést kirakta a Facebookra. Tasó azt állítja, ő nem mondott semmit, mert éppen dolgozott, és később sem kiabált Szél Bernadettel, bár más kérdés, hogy ki mit tart hangosnak. Az Origo miniinterjúja a parlamentből Tasó Lászlóval.
Vágólapra másolva!

Ugye Ertsey Katalin azt írta a Facebookon, hogy ön Szél Bernadett felszólalásának utolsó mondatára - "Önök először ütnek, aztán kérdeznek" - azt találta mondani, hogy "csak téged". Ezt mondta?

Nem én voltam, hallottam valami hasonlót, de nem is tudom megmondani, hogy ki volt, erre tanúim vannak. A körülöttem ülőkkel fel is háborodtunk, amikor Schiffer András rám ripakodott, hogy "már megint beszóltál?" Csodálkozva néztem rá, mert mostanában tartózkodom az ilyen beszólásoktól, mert ez egybként sem helyes.

Tasó László a Parlamentben (itt Szabó Tímea mellett) Forrás: MTI/Kovács Tamás

Akkor miért írthatta ezt Ertsey Katalin tényként?

Ertsey Katalinnal nem felhőtlen a viszonyom, legutóbb is hírt kreált egy hasonló dologból, és akkor sem kérdezte meg, mi történt. Jellemző, hogy akkor sem Szabó Tímea csinált ügyet, akit állítólag megsértettem. Ertsey Katalinnak valami miatt nem vagyok szimpatikus, de megértem, nekem sem a szívem csücske. (Tasó László erről az esetről beszél - a szerk.)

De elhangzott egy ilyen mondat, hogy csak Szél Bernadettet ütnék?

Én nem hallottam ezt, mert nekem a felszólalások között is dolgoznom kell, sok a munkám. Egy biztos, én nem mondtam.

Szél Bernadett szerint ezután a folyosón kérdőre vonta és ordibált vele. Mi történt a folyosón?

Nem emlékszem, hogy ordbáltam volna Szél Bernadettel, az más kérdés, ki mit tart hangosnak. Csak megkérdeztem Szélt, miért tesznek közzé hamis információkat az interneten. Mert én is az internetről értesültem erről az egészről. Szél azzal védekezett, hogy nem ő, hanem Ertsey írta ki a Facebookra. Vérlázítónak tartom, hogy valaki mond valamit, és rögtön hírt csinálnak, miközben engem meg se kérdeztek, ezért fel is jelentem Ertsey Katalint rágalmazásért, az biztos.