Bedobta a törülközőt a Fidesz Esztergomban

Vágólapra másolva!
Megújítja teljes esztergomi csapatát a Fidesz. Nemcsak a helyi szervezet népszerűtlenségét okozó Meggyes Tamás vonul vissza, de senki nem indul újra a városi frakció jelenlegi tagjai közül - írja a Magyar Hírlap.
Vágólapra másolva!

Meggyes Tamás visszavonul a közéletből - írja a Magyar Hírlap. A volt esztergomi polgármester és a Fidesz városi frakcióját vezető politikus népszerűtlensége "ráhúzódott a frakcióra és a pártra. Ezt belátva és ennek következményeit elfogadva Meggyes Tamás kiszáll a közéletből, és a jelenlegi Fidesz-frakció egyetlen tagja sem jelölteti magát újra a következő önkormányzati választáson" - mondta a lapnak György Róbert, a párt esztergomi szervezetének új elnöke.

György új irányt ígér, nyitottságot, együttműködést és kompromisszumokat. A cél "kihúzni a Fideszt a népszerűtlenségi gödörből", ahová Meggyes Tamás juttatta - olvasható a lapban.

Esztergomban végletekig kiéleződött a 2010-ben megválasztott független polgármester, Tétényi Év, és a Fidesz-frakció viszonya. A helyi közgyűlésben többséggel bíró frakció minden polgármesteri kezdeményezést elgáncsolt, miattuk nem volt a fizetésképtelenség határán billegő városnak költségvetése, de összebalhéztak hagyományos szövetségesükkel, a KDNP-vel is. A polgármester tavaly egyenesen Orbán Viktor miniszterelnöktől kért személyes közbenjárást.