Vágólapra másolva!
Nyolcmillió forintot kap a főpolgármesteri keretből a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány, emellett további 27 szervezet részesülne a keretből. Tarlós István közölte, hogy az ügyvédlabdarúgó-vébéhez ad támogatást, amelyet Felcsút mellett négy másik helyszínen is megrendeznek.
Vágólapra másolva!

A fővárosi önkormányzat 2013. évi költségvetésének módosító javaslatának értelmében megemelik 21 milliárd forinttal az önkormányzat költségvetési főösszegét. A fővárosi cégek és intézmények közül többek között a BKK, az FBI (Fővárosi Biztonsági Iroda) vagy a Budapest Film támogatását javasolja az előterjesztés – írta az Index.

A főpolgármesteri keretből Tarlós István javaslatára nyolcmillió forintot kapna a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány, de részesülne még a pénzből 27 szervezet, például a Nyugdíjasok Szövetsége, a Cigány Tudományos és Művészeti Társaság, a Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesülete, a Szent Margit Kórház Kardiológiai Alapítványa vagy a Történelemtanárok Egylete.

Tarlós az ügyvédek fociját támogatja

A főpolgármesteri hivatal csütörtök délután közölte, hogy Tarlós István a 2014-ben megrendezendő Mundiavocatnak, azaz az ügyvédlabdarúgó-világbajnokság megszervezéséhez ad támogatást. A versenyt a felcsúti utánbpótlás alapítvány szervezi, és csak erre használhatja fel a főpolgármestertől kapott összeget.

"A világversenynek 2014. május 23. és június 1. között ad otthont Magyarország. A Puskás Akadémia felcsúti központja mellett Budapesten, Budaörsön, Csákváron és Diósdon lesznek mérkőzések. A viadalra 80-100 csapatot várnak 40 országból. Magyarország korábban már kétszer, 1994-ben és 2004-ben volt házigazdája az ügyvédek vb-jének, amelynek masters kategóriájában jelenleg hazánk az Európa-bajnok" - írta a hivatal.

A Fővárosi Közgyűlés csütörtökön 29 kerületi projekt támogatásáról döntött. Ezek között van a II. kerületi Pálvölgyi Természettudományi Bemutatóhely és Családi Szabadidőpark kialakítása, egy többfunkciós közösségi tér kialakítása Békásmegyeren, az V. kerületi Szervita tér és a VI. kerületi, Nyugati téri volt Skála Metró előtti terület megújítása, a józsefvárosi Palotanegyed kulturális városmegújítása, a II. János Pál pápa téri játszótér fejlesztése, a kőbányai Újhegyi sétány átfogó megújítása, a hegyvidéki Városháza tér kialakítása és környezetének rehabilitációja, a zuglói Mogyoródi úti közösségi sportpálya fejlesztése, a csepeli Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpont korszerűsítése, valamint új piac létesítése Budafok belvárosában.