Tarlós kirúgta a fővárosi szippantósok vezetőjét

Vágólapra másolva!
Tarlós István azonnali hatállyal menesztette az FTSZV vezetőjét. A főpolgármester belső vizsgálatot rendelt el, mert többen azt állították, hogy a cég illegálisan üríti a szennyvizet egy pestlőrinci területen. Bűnszervezet szervezhette az ürítéseket.
Vágólapra másolva!

Azonnali hatállyal menesztette a Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi (FTSZV) Kft. ügyvezető igazgatóját az olajos iszap Cséry-telepi elhelyezése miatt Tarlós István főpolgármester - közölte a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója.

Az indoklás szerint az ügyvezető közvetlen felelőssége a vizsgálatok jelenlegi fázisában ugyan kétséget kizáróan még nem állapítható meg, de a vezetői közvetett felelősség és a jelenség súlya önmagában is indokolja az intézkedést - olvasható Szűcs Somlyó Mária közleményében.

A vizsgálatot tovább folytatják, ezzel együtt a Cséry-telep teljes kármentesítésének ügyében is tovább tárgyalnak a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-vel. A kommunikációs igazgató kedden azt mondta, hogy lakossági bejelentések alapján Tarlós István belső vizsgálatot rendelt el az FTSZV-nél. Mint akkor írta, többen is azt állították, hogy "a cég haszonjárművei illegális helyeken ürítenek - engedély nélkül - veszélyes hulladékot".

Az ügy előzménye, hogy korábban három MSZP-s képviselő lakossági jelzésekre alapozva feljelentette a vállalatot, mert fényképek és videofelvételek bizonyítják, hogy a cég dolgozói illegálisan helyezik el a szippantott szennyvíziszapot Pestlőrincen. A feljelentés szerint a cég dolgozóinak egy részét bűnszervezet kényszeríti a bűncselekményre - írta a hét elején az Index.