Árammal kínozták, verték, késsel szurkálták a fiatal nőt

Vágólapra másolva!
Vádat emeltek két férfi és egy nő ellen, akik halálra kínozták lakótársukat Battonyán.
Vágólapra másolva!

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértése, kiskorú veszélyeztetése, valamint súlyos testi sértés miatt emelt vádat a Békés Megyei Főügyészség két férfi és egy nő ellen, aki halálra kínzott egy nőt Battonyán.

Veres Gabriella főügyész szerdai, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a vádlottak és a sértett együtt éltek, de az egyik vádlott egyre féltékenyebb lett a nőre. Emellett a férfi vádlottak uralkodni akartak a gyenge személyiségű sértett felett, agresszivitásukat, feszültségüket a fiatal nő bántalmazásával vezették le.

Kifejtette, hogy 2007-től mindhárom vádlott rendszeresen verte a sértettet, de idővel a bántalmazások egyre súlyosabbá váltak: megrugdosták, égő cigarettát nyomtak el az arcán, karján, egyikük késsel megszurkálta a lábát. A 25 éves fiatal nőnek bódulatot, kábultságok okozó gyógyszereket adtak, hogy ne tudjon megszökni, illetve több alkalommal a fiatal nőt az ágyhoz láncolták.

A kegyetlen bántalmazás során a vádlottak árammal is kínozták a sértettet. A folyamatos kínzásoktól legyengült nőt tolószékbe kötözték és ekkor is több napig verték. A hónapokig tartó folyamatos bántalmazásba a sértett 2010 júniusában belehalt. A holttestet ezután a vádlottak a házuk mellett elásták. A nő kínzásának sokszor szemtanúja volt két vádlott közös kislánya is, akit súlyos trauma ért az átéltektől.