Drogot kever a couchsurferek italába egy sunyi budapesti

Vágólapra másolva!
A Budapestre látogató couchsurferek - egy közösségi alapon ingyenszállást nyújtó hálózat tagjai - figyelmeztető levelet kapnak a rendszertől, amely szerint egy budapesti férfi a hozzá érkező vendégek italába kábítószert kever. Már többször törölték a rendszerből, de újra felbukkanhat.
Vágólapra másolva!

A Couchsurfing.org egy olyan hálózat az interneten, amely utazókat és őket fogadó embereket hoz össze. A szolgáltatás ingyenes, az utazók ingyen alhatnak a vendéglátóik kanapéin és vendégágyain, megvendégelik, körbekalauzolják őket, elviszik bulizni és agyáltalán, gondoskodnak arról, hogy jól érezzék magukat. A vendéglátók cserébe maguk is hasonló fogadtatásra számíthatnak, ha ők utaznak valahová. A hálózat - amelynek 2004-es indulása óta a világ 100 ezer városában hatmillió tagja lett - bizalmi elven működik, az utazók zaklatása, átverése a legnagyobb visszaélések közé tartozik. Budapesten most akad valaki, aki éppen ezt teszi, legalábbis egy automatikus levél szerint, amelyet a rendszer a Budapestre látogató szálláskeresőknek küld mostanában.

A Couchsurfing Blog szerint a Budapesten szállást keresők egy része figyelmeztető levelet kap arról, hogy egy ismeretlen férfi több vendége italába is valamilyen kábítószert kever.

A figyelmeztetés arról szól, hogy az utazók fokozottan ügyeljenek a biztonságukra. A tettes egy 33-35 év közötti férfi, aki a Nyugati pályaudvar közelében - a XIII. és V. kerület között - kínál szállást a lakásában. Többször is megjelent már a rendszerben, a profiljait eddig törölték. A bemutatkozása szerint a férfi németül és angolul tökéletesen, magyarul középszinten beszél, és ezt és ezt a fotót tölti fel magáról.

A levél arra is figyelmeztet, hogy az utazók különösen óvatosak legyenek, ha olyan férfi a vendéglátójuk, aki csak nemrégen regisztrált. Mielőtt valakinek az invitálására igent mondanának, mindig tájékozódjanak részletesen a vendéglátójuk adatairól, ha pedig alkohollal kínálják őket, mindig tartsák szemmel a poharukat, és ne igyanak többet, mint amennyit bírnak.

A figyelmeztető levél nem részletezi, hogy az italokba kábítószert keverő férfi mit tett a vendégeivel, de kéri, hogy ha valaki bővebb információval rendelkezik az imseretlenről, akkor azonnal vegye fel a kapcsolatot a Cochsurfing biztonsági csapatával.