Mol: Több irányból is támad a horvát politika

Vágólapra másolva!
A Mol Magyarország kommunikációs igazgatója szerint több "politikailag vezérelt ügy" zajlik a cég ellen Horvátországban. Ezek közül a Hernádi Zsolt körül forgó a leglátványosabb.
Vágólapra másolva!

Szollár Domokost, a Mol Magyarország kommunikációs igazgatóját Orbán Viktor kormányfő nyilatkozata miatt kereste meg az MTI. A miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjújában, utalva a Hernádi Zsolt Mol-elnök-vezérigazgató ellen kiadott európai elfogatóparancsra, megjegyezte, hogy emellett "négy-öt másik ügy is fut, amiben a teljes magyar gazdasági elit legismertebb személyei vannak érintve".

Több régóta indított eljárás, illetve vizsgálat is folyik a Mol ellen Horvátországban - mondta Szollár Domokos. Jelezte ugyanakkor, hogy folyamatban lévő ügyekről van szó, így azokról nem kívánnak részletesen nyilatkozni. Amellett, hogy a Mol természetesen együttműködik a hatóságokkal, "annyit leszögeznénk, hogy ezek régebbi, többségében még az előző horvát kormány időszaka alatt indított vizsgálatok" - hangsúlyozta Szollár.

Nem tisztük és nem is kívánnak nyilatkozni a horvát igazságszolgáltatás és politika viszonyáról, de az kétségtelen, a Mol ellen 2012 előtt "komoly összefonódást érzékeltünk", amelyet megítélésük szerint bizonyos gazdasági, illetve politikai részérdekek vezéreltek - fogalmazott. Hozzátette, a Mol elnöke elleni ügy ezek közül a leglátványosabb és legsúlyosabb, de a többi ügy is halad az igazságszolgáltatás medrében. "Akkor kizökkentnek véltük a dolgok menetét Horvátországban, és bár nem látjuk mélységében a jelenlegi kormány és igazságszolgáltatás viszonyát, a régi, politikailag vezérelt ügyek helyrerakása úgy tűnik, még várat magára" - mondta Szollár Domokos.