Megszökött a házi őrizetből az ároktői banda két tagja

Vágólapra másolva!
Megszökött a házi őrizetből az idős emberek sérelmére elkövetett rablógyilkosságokkal vádolt ároktői banda két tagja. A banda tagjait korábban azért engedték ki az előzetesből, mert elhúzódott a perük, és nem lehetett meghosszabbítani a letartóztatást. A rendőrség a honlapján részletes személyleírást ad a szökevényekről.
Vágólapra másolva!

A rendőrség a honlapján szombat délelőtt annyit közölt, hogy fogolyszökés miatt indult eljárás a 26 éves Rostás Henrik és az 51 éves Rostás Elemér ároktői lakosok ellen, akik pénteken éjjel a házi őrizet szabályait megszegve ismeretlen helyre távoztak.

A rendőrség a két szökött férfi személyleírását is közli, és kéri, hogy aki a jelenlegi tartózkodási helyükkel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a 06/49/544-290 telefonszámot, vagy tegyen bejelentést a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

A hattagú banda az ügyészség szerint 2008-2009-ben gátlástalan módon tucatnyi alkalommal támadt rá éjjel otthonaikban 70-80 éves emberekre Budapest peremkerületeiben, illetve vidéki településeken. Ketten belehaltak sérüléseikbe.

Az ároktői banda több tagja az év elején szabadult ki az előzetes letartóztatásból, mivel több vádlottnál letelt az előzetes letartóztatás törvényben megszabott négyéves felső határa, s ezért meg kellett szüntetni fogva tartásukat, így kerültek többen is házi őrizetbe a súlyos büntetőügy vádlottjai közül. Riportunkat itt olvashatja erről.

Az ügyész öt vádlottra néhány hete életfogytiglani büntetést kért nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés, számos minősített rablás, testi sértés, személyi szabadság megsértése és más súlyos bűncselekmények miatt. A védők ugyanakkor bizonyítottság hiányában jobbára felmentést indítványoztak. Nemsokára várható az elsőfokú ítélet.