Magyar zászlón előadott szexjelenetért büntették a tanárokat

Vágólapra másolva!
A szentesi Horváth Mihály Gimnázium cáfolta a Délmagyarország általunk is átvett hírét, mely szerint A legnagyobb magyar című, a mai magyar közélet visszásságait karikírozó színdarab miatt kapott fegyelmit az iskola két tanára. A tanárokat azért figyelmeztették, mert egy másik darabban a diákok egy magyar zászlóval letakart asztalon adtak elő szexjelenetet.
Vágólapra másolva!

„Valóban születtek az iskola drámatagozatán írásbeli figyelmeztetések – ami nem azonos a fegyelmivel –, azonban ennek az oka nem a színdarabok témája vagy mondanivalója, hanem az egyik színdarab (Önmagával vívja) egyik szegmense volt” – írta az iskola honlapján Tóth Tamás igazgató, aki korábban nem nyilatkozott az ügyről a Délmagyarországnak.

„Történetesen a magyarságot súlyosan sértő, annak nemzeti jelképét, a magyar nemzeti lobogót megbecstelenítő jelenetet adtak elő a diákok. Tételesen: a nemzeti lobogóval leterített asztalon közösült a szeretőjével (pontosabban imitálta a közösülést) XY. Ezzel – sajnos ismételten – olyan dolog történt a színpadon, amely méltatlan iskolánk és nemzetünk szellemi örökségéhez. Emellett azt sem hagyhattam szó nélkül, hogy többszöri figyelmeztetés ellenére a drámai produkciókban igen gyakran megjelennek a direkt, durva szexuális jelenetek, amit ez az igen jelentős személyiségbeli változások közepette járó korosztály nem képes megfelelően kezelni, így ezek a jelenetek súlyosan megzavarhatják, káros irányba terelhetik a fiatalok pszichoszexuális fejlődését”.

Az igazgató szerint a kollégái számára enyhítő körülmény, hogy a színdarabot diákok írták, „ez azonban nem mentség a megfelelő kontroll hiányára”.