Még el sem indult, máris fizetésképtelen a Sólyom Airways

Vágólapra másolva!
Drámai bejelentést tett az Atv.hu információi szerint csütörtökön délután a Sólyom Airwayst tulajdonló Sólyom Holding tulajdonos-ügyvezetője: Lucsik közölte a cég 73 dolgozójával, hogy a potenciális befektetővel folytatott tárgyalások elakadtak, a cégnek pedig nincs pénze.
Vágólapra másolva!

Az Atv.hu információi szerint Lucsik közölte a dolgozókkal, hogy a szeptemberi bérüket sem tudja kifizetni, mert nincs rá pénz.

Lucsik azt is elmondta, hogy Vágó József, a Sólyom Airways ügyvezetője kedden közölte vele: az ománi befektetővel továbbra sem köttetett szerződés.

Az atv.hu úgy tudja, a Sólyom Airways eddig a Lucsik János által befizetett tagi kölcsönökből finanszírozta nagyjából 120 millió forintnyi kiadásait.

Vágó József csütörtökön reggel interjút adott a közrádiónak, majd ezt követően rosszullétre panaszkodott, és kórházba került, a Sólyom Airways másik ügyvezetője pedig lemondott.

Az Atv.hu úgy tudja, Lucsik János egyéb gazdasági vállalkozásai – így a Sólyom Holding is – stabilan működnek, a Sólyom Airways fizetésképtelensége ezeket a cégeket semmilyen módon nem érinti.

Az új magyar légitársaságként aposztrofált Sólyom Airways február óta keres befektetőket. Tavasszal a hírek szerint akadt egy ománi befektető, ám végül visszalépett. Később jelentkezett az ománi légitársaság, az Oman Air, a velük zajló tárgyalás akadt el az Atv.hu információi szerint most keddre.

A légitársaságról szóló korábbi cikkeinket itt olvashatja.