Orbán: Jelszavunk a Soli Deo gloria

Vágólapra másolva!
A miniszterelnök egy református lapnak azt mondta, kormányának kötelessége a templomépítés, amiben mélyen motiváltnak érzi magát.
Vágólapra másolva!

"Kormányunknak kimondatlanul is érvényes jelszava a Soli Deo gloria (Egyedül Istené a dicsőség), ez nemzet- és országépítő kormány, és ebbe az elkötelezettségbe beletartoznak a templomépítések is" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök abban a rövid interjúban, melyet a Reformátusok Lapja legfrissebb száma közölt.

Ha egyszer majd el kell számolnunk azzal, hogyan sáfárkodtunk az időnkkel, remélem, nem fogunk szégyenkezni e tekintetben sem - tette hozzá a kormányfő. A lap annak kapcsán kérdezte Orbán Viktort, hogy október 5-én ő is jelen volt az új svábhegyi református templom felavatásán.

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-nek elmondta: a miniszterelnök a svábhegyi gyülekezet tagjaként, magánemberként, a feleségével, Lévai Anikóval együtt vett részt az ünnepségen.

A Svábhegyen 1888-ban tartották az első úrvacsorás istentiszteletet, de csak most, 125 évvel később épült fel a templom a Felhő utcában. Orbán Viktor a lapinterjúban azt mondta, hogy szerinte hamarabb fel kellett volna épülnie a templomnak, és a kormány nevében "mélyen motiválva" érzi magát, hogy a teljes befejezéshez még hiányzó összeg - tízegynéhány millió forint - minél hamarabb eljusson a gyülekezethez.