Fideszes képviselők kaptak állami földeket

Vágólapra másolva!
Több fideszes képviselő nyert állami földeket cégeiken keresztül. Farkas Sándor érdekeltsége 82 földet nyert, de hiába hirdettek meg többet is, a politikai támadások elkerülése miatt nem indult több pályázaton. 
Vágólapra másolva!

Több fideszes képviselő is kapott pályázat nélkül állami földet személyesen vagy cégeik, családtagjaik révén – írja a Blikk arra a listára hivatkozva, amelyet csak bírósági perrel tudott megszerezni a Nemzeti Földalapkezelő Szervezettől (NFA).

Czerván György agrárállamtitkárnak 25 százalékos tulajdoni része van az Aranyszarvas Zrt.-ben, amely egy 5,8 hektáros területhez jutott. Az Aranyszarvas Zrt. több mint 1100 hektáron gazdálkodik, és közel 130 milliós uniós támogatást kapott. Az államtitkárság szerint Czerván három és fél éve nem dolgozik a cégnél.

A legtöbb birtokot a képviselők közül Farkas Sándor érdekeltsége, a Kinizsi 200 Mezőgazdasági Zrt. kapta, összesen 82-t. „Sok kis, legfeljebb 1-2 hektáros földdarabról van szó” – mondta a Blikknek Farkas, aki szerint több földet is meghirdetett az NFA, de a politikai támadások elkerülése miatt nem indultak több pályázaton.

Az Örvendi László hat százalékos tulajdonában lévő Nagyhegyesi Mezőgazda Kft. két területet nyert, de sűrű elfoglaltságaira hivatkozva nem nyilatkozott erről a Blikknek. Hanó Miklós békéscsabai alpolgármester Békéscsabán kapott egy állami birtokot.