A polgármester kapta a falu összes földjét

Vágólapra másolva!
Tomajmonostora fideszes polgármestere mellett Budai Gyula unokaöccsének apósa is jól járt. A vidékfejlesztési államtitkár szerint a Ptk. kimondja, hogy kapcsolatuk nem rokoni. 
Vágólapra másolva!

Fazekas Szabolcs, Tomajmonostora polgármestere kapta meg a falu összes földjét, de még a szomszédos Kiskunmadarason is jutott neki 24 hektár - írja a Blikk a Nemzeti Földalapkezelő Szervezettől megkapott lista alapján. Fazekas a lap szerint összesen 680 hektárnyi földdel rendelkezhet, szeptemberben pedig újabb 170 hektárnyi szántót nyert a Hortobágyi Nemzeti Park pályázatán. "Hat éve használom azt a területet, más pályázó pedig nem volt" - mondta Fazekas a lapnak.

Tiszanána fideszes polgármestere is nyert földet a falujában. Tóth József ugyan csak minimális tulajdonrésszel rendelkezik az Agrocentina Kft.-ben, a cég 29 állami földet kapott a faluban, pályáztatás nélkül.

Jól járt Budai Gyula vidékfejlesztési államtitkár unokaöccsének apósa is. A Gerzsánszki Lajos tulajdonában álló Karmopol-Agro Kft. öt északi településen 34 birtokhoz jutott. A cég korábban az állami földpályázatokon 700 hektárt nyert, Budai Gyula akkor azt mondta, hogy kapcsolata Gerzsánszkival a polgári törvénykönyv szerint nem minősül rokoninak.