Kizárhatják Rezesová szakértőjét a perből

Vágólapra másolva!
Az áldozatok hozzátartozóinak megbízását nem, a szlovák milliomosnőét elvállalta: összeférhetetlensége miatt kizárhatják a perből a halálos balesetet okozó szlovák milliomosnő igazságügyi szakértőjét a Hvg.hu információ szerint.
Vágólapra másolva!

A lap úgy tudja, hogy a négy ember halálát okozó, tavaly augusztus végén bekövetkezett autóbaleset áldozatainak jogi képviselője kérte, hogy Melegh Gábort, Éva Rezesová magánszakértőjét zárják ki a perből.

Erre azt követően került sor a Hvg.hu szerint, hogy az igazságügyi szakértő összeférhetetlenségre hivatkozva megtagadta, hogy szakvéleményt adjon az áldozatok családjának felkérésére a balesettel kapcsolatban, míg a milliomosnő védelmének megbízásából elvállalta egy hatvanoldalas szakvélemény elkészítését.

Melegh Gábor azzal indokolta az áldozatok hozzátartozóinak elutasítását, hogy a baleset ügyében kirendelt szakértők véleményei között lényegi különbség volt. Ez az ellentét azonban később Melegh szerint később elhárult, ezért vállalta el Rezesová védelme számára a szakvélemény megírását.

A baleset áldozatainak ügyvédje hétfőn benyújtott indítványában Melegh kizárását kéri az eljárásból, mert szerinte nem várható elfogulatlan szakvélemény.