Örökre börtönbe mehet a melegekre vadászó férfi

Vágólapra másolva!
Az ügyészség élete végéig börtönben látná a 25 éves Sz. Norbertet, aki a vád szerint tavaly augusztusban halálra szurkált egy homoszexuális gyógyszerészt, miután randevút beszélt meg vele. A férfi gyűlölte a melegeket, az ügyvédje szerint azonban azért ölt, mert közönyös volt.
Vágólapra másolva!

Életfogytig tartó szabadságvesztést kér az ügyész Sz. Norbertre, akit előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádol az ügyészség. A férfi tavaly augusztusban vette fel a kapcsolatot egy homoszexuális gyógyszerésszel, akit debreceni lakásában több mint 20 késszúrással ölt meg - írja a Debreceni Törvényszék szerdai közleménye.

Sz. Norbert ügyvédje arra kérte a bíróságot, méltányolja, hogy védence mindent beismert. A védő kiemelte azt is, hogy Sz. Norbert érzelemszegény, sivár személyisége, illetve hányatott életútja némileg magyarázatot adhat a tettére. A védő szerint a férfi bűncselekményét nem a homoszexuálisok iránt érzett gyűlölet, hanem a közöny motiválta.

A 25 éves vádlott a gyilkosság előtt állítása szerint azt tapasztalta, hogy egyre több homoszexuális által feladott hirdetés jelenik meg a sajtóban, ezért elhatározta, hogy az életükre tör. Az egyik kereskedelmi televízió teletext oldalán meglátta a 48 éves, jól menő gyógyszerészként dolgozó János hirdetését, és küldött neki egy bemutatkozó SMS-t.

Sz. Norbert ügyének júliusi tárgyalásán a Debreceni Törvényszéken Fotó: Pályi Zsófia - Origo

Tavaly augusztusban randevúzott a gyógyszerésszel, a férfi lakásán. A vádlott ekkorra már részletesen eltervezte a gyilkosságot, váltóruhát vitt magával, a zsebébe pedig egy bicskát tett. A lakás mosdójában kinyitotta a bicskát, és az alsónadrágjába rejtette. Mire visszaért a szobába, a gyógyszerész már alsóneműre vetkőzött, így ő is levette a ruháit, ügyelve a nyitott bicskára. Amikor a gyógyszerész a vállára tette a kezét, előrántotta a bicskát, és a nyakánál többször megszúrta a férfit. Az áldozat védekezni próbált, a bejárati ajtó felé menekült, Sz. Norbert azonban utolérte, és a földre rántotta. Rátérdelt, csaknem tucatszor mellkason szúrta, hasra fordította, a hátába is többször belevágta a bicskát, és a szemét is kiszúrta.

A gyilkosság után lezuhanyozott, felöltözött a váltóruháiba, a holttestet behúzta a konyhába, letakarta egy lepedővel, nagyjából feltakarított a szobában, elmosta a bicskát, és távozott. Véres ruháit egy közeli szelektív hulladékgyűjtőbe dobta, kidobta a bicskát is, majd hazabuszozott. A gyógyszerészre a fia talált rá, akinek a férfi asszisztense szólt, hogy az apja két napja nem ment be dolgozni.

Az ügyben pénteken hoz elsőfokú ítéletet a bíróság.