Sértett vállalkozó hajtott neki az alpolgármesternek

Vágólapra másolva!
A Rám-szakadékot látogató turisták parkolásából volt jövedelme egy vállalkozónak, de az önkormányzat elvette tőle a jogot, ráadásul hirdette, hogy Dömösön akárhol megállhatnak ingyen az oda látogatók. A vállalkozó az erről szórólapozó alpolgármesteren úgy állt bosszút, hogy vitájuk után nekiment autójával.
Vágólapra másolva!

Dömös alpolgármesterét és segítőjét gázolták el vasárnap a községháza előtti parkolóban - közölte a polgármester hétfőn.

Novák Lajos független polgármester elmondása szerint a vállalkozó szóváltás után beült a kocsijába, erőteljes gázt adott, felhajtott egy füves területre, és vitapartnerét olyan erővel ütötte el, hogy feje betörte a szélvédőt, és a lábai is megsérültek, a munkáját segítő városházi alkalmazott pedig átrepült a motorháztetőn. A rendőrség szerint a járművet egy 59 éves férfi vezette. Az elgázoltakat kórházba vitték, az autóst pedig előállították az esztergomi rendőrkapitányságra.

Novák Lajos szerint az esetet térfigyelő kamera rögzítette, és a felvételt lefoglalták. A rendőrség szándékos gázolásról beszél, ezért az autó vezetőjét őrizetbe vették, több ember ellen elkövetett emberölés kísérletének gyanúja miatt indult eljárás ellene.

A polgármester azt mondta, hogy a gázolást az a vállalkozó követte el, akivel felmondták a fizetős parkolási szerződést, de ő ezt nem vette tudomásul, és továbbra is díjat próbált szedni a Rám-szakadékot felkereső turistáktól a községháza előtti parkolóban. Az önkormányzat válaszul tájékoztatót készített, amelyben felhívták a kirándulók figyelmét, hogy ha nem akarnak díjat fizetni, a szabályokat betartva Dömös területén bárhol megállhatnak.

A tájékoztatókat hétvégenként a képviselő-testület más-más tagja osztogatta a parkolóban, a gázolás idején az alpolgármester volt szolgálatban, aki az önkormányzat megbízásából hivatalos feladatot látott el - mondta a polgármester.