A Klubrádió megválik Kuncze Gábortól

Vágólapra másolva!
Az október 23-ai szereplése miatt - amikor bírálta az Együtt-MSZP együttműködést - a Klubrádió szünetelteti a közös munkát Kuncze Gáborral. Kuncze, a néhai SZDSZ vezető poltikusa, korábbi belügyminiszter öt évig dolgozott a rádiónál, de most azt rója fel neki a rádió vezetése, hogy két napja politikusként lépett fel.
Vágólapra másolva!

"Kuncze Gábor az október 23-i ünnepen a média színpadáról átlépett a politika színpadára. Látványos sikerére a Klubrádió minden hallgatója és munkatársa büszke lehet. A kampányhoz közeledve a médiumokra még szigorúbb szakmai és etikai szabályok vonatkoznak, mint máskor. A Klubrádióban a műsorvezetők nem résztvevői, hanem közvetítői a politikai versenynek. Másokkal ellentétben mi komolyan vesszük az etikai normákat, ennek is köszönhetően tekintik oly sokan rádiónkat A közszolgálati adónak. Kuncze Gábornak sokat köszönhet a Klubrádió, nemcsak szellemes és felkészült munkatársat ismerhettünk meg a személyében, hanem rendkívül fegyelmezettet is. Politikusi fellépésének a ténye és nem a minősége összeférhetetlen a rádiós státusszal, ezért ezen a téren szüneteltetjük a közös munkát. Szurkolunk neki, de visszavárjuk" – jelent meg csütörtökön este a Klubrádió honlapján. Kuncze 2008 óta volt a Klubrádió műsorvezetője.

Kuncze Gábor két napja az ellenzéki szervezetek és pártok rendezvényén szólalt fel Fotó: Mudra László - Origo

Kuncze Gábor volt SZDSZ-elnök a baloldali ellenzék tüntetésén szólalt fel október 23-án. Kuncze szerint az ellenzéket "a választási vereség kis hasznain való osztozkodás" jellemzi, és szerinte a külön ellenzéki frakcióért való küzdelem olyan, mintha külön sírhelyekért küzdenének a temetőben. Kuncze kijelentette, hogy teljes összefogás kell, egyetlen ellenzéki jelölttel, közös listával és közös listavezetővel.

Kuncze Gábor pénteken délután Bolgár György műsorában mondta el a véleményét a döntésről a rádióban. Kuncze csak kicsit vitatta a döntést, amit elfogadott, és ami szerinte bizonyos szempontokból akár racionálisnak is nevezhető a rádió szempontjából. "Nem kell ezért a Klubrádiót büntetni, mert még mindig egy szabad hang" - üzente a hallgatóknak.