Új buszokat vesz a BKV

Vágólapra másolva!
2014 első félévétől járnak majd azok a buszok, amelyeket most vásárol a BKV - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Részben magyar gyártásúak.
Vágólapra másolva!

Egy, a napokban lezárult közbeszerzési eljárás eredménye, hogy legfeljebb 18 darab Ikarus V127 típusú szólóbuszt vásárolhat a BKV, mégpedig speciális konstrukcióban, részben saját kivitelezésben - közölte a BKK pénteken. Három autóbuszt azonnal megrendelt a BKV, további 15 jármű rendelésére pedig opcióval rendelkezik.

A Magyar Autóbuszgyártó Kft. által épített Ikarusok gyártásközi állapotban érkeznek a közlekedési szolgáltatóhoz, összeszerelésüket a BKV és a gyártó cég szakemberei a BKV műhelyeiben végzik. A részben kiszerelt vázak fényezését és a helyszínre szállított részegységek beépítését a BKV saját műhelyi kapacitásával végzi. A szolgáltató biztosítja továbbá az akkumulátorokat, a gumiabroncsokat, a jegykezelőket és a fedélzeti zártláncú kamerarendszert.

A közlemény szerint a legszigorúbb károsanyag-kibocsátási normáknak is megfelelő, Cummins gyártmányú dízelmotorok hajtják majd a 12 méter hosszú Ikarus V127 típusú szóló, alacsony padlós autóbuszokat.

A buszok darabonként 52 millió forintba kerülnek, melyet a BKV további összesen 3,5 millió forintnyi anyaggal és körülbelül 2,5 millió forint értékű munkával egészít ki.