Jávor Benedek Brüsszelbe menne

Vágólapra másolva!
A Párbeszéd Magyarországért párt szombaton elfogadta a jelöltlistáit. Eszerint Szabó Tímea társelnök egyéniben is elindul Budapest XII. kerületében, míg a másik vezető, Jávor Benedek csak az Európai Parlamenti választásokon lesz jelölt.
Vágólapra másolva!

A PM tizenegy választókerületben indíthat közös ellenzéki jelöltet az Együtt és az MSZP megállapodása alapján. Budapesten négy egyéni körzetet is kapott a párt, Szabó Tímea társelnök az egyik leginkább jobboldali körzetnek számító XII. kerületben indul, itt várhatóan a fideszes Fónagy Jánossal mérkőzik meg. (Korábban itt nyert többször nagy fölénnyel Pokorni Zoltán.)

A VI. és a VII. kerületet tömörítő egyéni választókerületben Kocsis-Cake Olivio terézvárosi önkormányzati képviselőt, a XVI. kerületben Tordai Bencét, a PM elnökségi tagját, a XI-XXII. kerületi körzetben pedig Somfai Ágnest, a PM fővárosi közgyűlési képviselőjét indítják. Az ismertebb politikusok közül Szilágyi László országgyűlési képviselő Esztergomban, Szabó Rebeka Vecsésen, Scheiring Gábor pedig Balatonfüreden indul.

A PM közösen állít listát a parlamenti választáson az Együttel, a közös listára a PM a következő sorrendben delegálja politikusait: Szabó Tímea, Karácsony Gergely, Scheiring Gábor, Dorosz Dávid, Erőss Gábor, Szabó Zsolt, Szabó Rebeka, Bakó Kriszta, Szilágyi László és Tordai Bence.

Jávor Benedek társelnök nem indul az orszggyűlési választásokon, ő az Európai Parlamentbe szeretne bejutni. A PM EP-listáján ennek megfeleőne Jávor Benedek az első, őt követi Dorosz Dávid, Hermann Zita, Szilágyi Péter, Borsos Gábor.