Gyurcsány nem kér bocsánatot

Vágólapra másolva!
Nem hallotta Bajnai Gordon nyilatakozatát, és nem érti, miért kellene bocsánatot kérnie, mondta Gyurcsány Ferenc. A DK elnöke szerint az október 23-i demonstráción történetek miatti vita sehová sem vezet, és már túl kéne lépni rajta.
Vágólapra másolva!

Gyurcsány Ferenc szerint nem vezet sehová az a vita, amely az október 23-i ellenzéki demonstráción történtek miatt kialakult. A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke a Kossuth Rádióban azt mondta, túl kellene már lépni a történteken, menni tovább, és "nem kell vádolni és bántani egymást".

Gyurcsány nem hallotta Bajnai Gordon tévényilatkozatát, amelyben az Együtt-PM szövetség vezetője azt mondta: bocsánatot kellene kérnie. A DK elnöke nem is érti, miért kellene ezt megtennie. Október 23-án megvárta Mesterházy Attila beszédének a végét, megtapsolta, ezután hagyta el a rendezvény helyszínét.

Gyurcsány szerint mindenki ismeri a DK a véleményét, azt, hogy az átfogó ellenzéki összefogás hívei, az MSZP és az Együtt-PM megállapodását pedig kiábrándítónak tartják.

A DK olyan emberek gyülekezete, akik elmondják, amit gondolnak – mondta Gyurcsány. Elismerte, valóban volt olyan ajánlás, hogy a rendezvényen felszólalók ne bántsák egymást. Azt mondta, ő próbált nem bántani senkit, személyében azóta sem bánt senkit, de az MSZP és az Együtt-PM megállapodásáról kritikus véleménnyel van.

Amikor október 23-án Mesterházy a mikrofonhoz lépett, sokan az összefogás szót skandálták, és egy ideig nem tudta elkezdeni beszédét. Emiatt az ATV Szabad szemmel című műsorában Bajnai és Mesterházy is bírálta a DK elnökét. Bajnai szerint Gyurcsány megszegte azt a megállapodást, hogy az ünnepi nagygyűlés ne belső vitákról, hanem Orbán Viktor kormányának leváltásáról szóljon. Mesterházy szerint szervezettnek tűnt a skandálás, ami nem az összefogás forgatókönyve, hanem az ellenzék szétveréséé.