Bizonyítékok veszhetnek el S. Ábel ügyében

Vágólapra másolva!
Egyik családtagja panasza miatt nem használhatják fel bizonyítékként a számítógépét - írja a Blikk. Ügyvédje szerint, amikor lefoglalták jogtalanul végeztek házkutatást.
Vágólapra másolva!

Nem volt szabályszerű a rendőrség helyszíni szemléje, ezért fontos bizonyítékok veszhetnek el a gyorséttermi lövöldözéssel gyanúsított S. Ábel ügyében – írja a Blikk. A lap szerint a férfi lakásán egy nappal a lövöldözés után, augusztus 16-án jártak a rendőrök, és többek között lefoglalták a számítógépét is. A lefoglalás ellen azonban az egyetemista egyik családtagja panaszt tett. Ezt az ügyészség elutasította, de S.-ék fellebbeztek, és végül a bíróság helyt adott a kérésének, és kizárta a bizonyítékok sorából a gépet.

Azt nem tudni, volt-e terhelő adat a férfire a számítógépen, de ha volt is, már nem használhatják fel ellene. A lap szerint a bíróság nem találta szabályszerűnek a rendőrség helyszíni szemléjét. S. Ábel ügyvédje, Futó Barnabás szerint a rendőrök ott vétettek, hogy helyszíni szemlének nevezték az eljárást, miközben valójában házkutatás zajlott, pedig ennek nem voltak meg a törvényi feltételei. Az ügyészség szerint ugyanakkor szabályszerű volt az eljárás.

Az egyetemi mészárlásra készülő S. Ábel nem jogerősen 2,5 év börtönt kapott, amit előzetesben letöltött és kiszabadult. Korábbi ügye vizsgálatakor a számítógépén olyan verseket találtak, amelyeket akkor bizonyítékként használtak fel. S. Ábelt augusztusban újra letartóztatták, amikor a gyanú szerint lövöldözni kezdett egy fővárosi gyorsétteremben.