Vágólapra másolva!
A Műegyetem több épületét és lakóházakat is kiürítenek háborús robbanószerkezetek miatt. A veszélyes anyagokra földmunkák során bukkantak még kedden.
Vágólapra másolva!

Szerda reggel lezárták Budán a Műegyetem három épületét, és három társasházat is kiürítenek a hatóságok a környéken, mivel robbanótest-maradványok kerültek elő az intézmény területén. A robbanószerkezetekre még kedden bukkantak a Stoczek József utca és Egry József utca találkozása közelében földmunkák közben.

A szerkezetek feltárása és eltávolítása miatt a két utca 100-100 méteres szakaszát lezárják, és kiürítenek 59 lakást a közeli három négyemeletes társasházban. Az egyetem A, V1 és G épületét is lezárják.

Az egyetemre már reggel nem engedték be a hallgatókat és a dolgozókat, az érintett ingatlanokat pedig lakásról-lakásra végigjárják a rendőrök és felszólítanak mindenkit, hogy a munkálatok idejére menjen el otthonról.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szerint négy lakó kérte a katasztrófavédelemtől, hogy erre az időre biztosítsanak számukra tartózkodási helyet. Őket a kijelölt ideiglenes befogadó helyen, az Egry József Általános Iskolában helyezik el.