Vágólapra másolva!
Azt állítja, hogy nem tett fagyállót a borába, hanem a tolvajok önthették össze a szeszt a vegyszerrel. A gazda kertje tele van vegyszerrel. A rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz. 
Vágólapra másolva!

"Nem ment el az eszem, nem mérgezem meg a saját boromat" – mondta a Blikknek P. Gyula, az a vácszentlászlói gazda, aki a korábbi hírek szerint fagyállót rakhatott a borába, hogy megleckéztesse a borra rájáró tolvajokat. A P. Gyula borát rendszeresen megdézsmáló férfi meghalt, kuncsaftjai közül többen kórházban fekszenek. A gazda állítja, hogy nem mérgezte meg a saját borát, ellenben a lap szerint tele van vegyszerekkel a kertje, ugyanis kertészmérnök, és kertépítéssel foglalkozik.

A gazda teóriája szerint "egy drogos társaság" járt a kertjébe, legalább 40 litert elvittek, az egyik mámoros eltulajdonlás alatt pedig beleihattak valamelyik vegyszeres üvegbe. P. Gyula szerint ugyanis az egyik fagyállóból is eltűnt egy göngyöleg az egyik éjjel. "Ki tudja, mit kotyvasztott össze azokból a tolvaj" – tette fel a költői kérdést.

A Blikk szerint a rendőrségi nyomozás az elhunyt tolvaj édesapjának feljelentése alapján zajlik. A rendőrök mintát vettek az eltulajdonított borból, és ismeretlen tettes ellen indítottak nyomozást.