Moslékos Józsi és Mangalica Tibor

Vágólapra másolva!
Ezeket mondta több száz ember előtt képviselőtársaira az ajkai polgármester. Pénzbüntetést kapott.
Vágólapra másolva!

Rágalmazás miatt jogerősen pénzbüntetésre ítélte a veszprémi törvényszék az ajkai polgármestert, amiért a 2011. május elsejei ünnepségen Moslékos Józsinak nevezte Ékes József országgyűlési képviselőt – írja a Veszprém Megyei Napló online oldala.

Schwartz Béla az ítélet szerint elégtételt akart venni Ékesen, valamint két önkormányzati képviselőn, amiért ellene többször hatósági eljárást indítottak. Ezért gyalázkodó kifejezésekkel illette a három képviselőt a 2011. május elsejei ünnepségen.

Ékes Józsefet főkolomposnak titulálta és Moslékos Józsinak nevezte, és azt állította róla, hogy "végig hamisította az iskolai bizonyítványát a parlamenti honlapon, és az egyéb kiadványokon. Olyan remekül végezte a tanulmányait, hogy a nyolcosztályos általános iskolát kilenc év alatt végezte el." Schwartz azt is állította Ékesről, hogy éveken át nem fizetett személyi jövedelemadót.

Ünnepi beszédében, több száz ember előtt Fülöp Zoltánra is gúnynevet aggatott, és azt állította róla, hogy a rendezvényre egy 17 millió forintot érő Mercedesszel érkezett.

Ravasz Tibort átkeresztelte Mangalica Tibornak, és azt mondta, hogy a férfi még máshol nem dolgozott, csak veszteséges, csőd alatt álló vállalatoknál, de "osztja az észt szerte ebben a városban".

A három képviselőről azt mondta az ünnepségen, hogy a helyi lakosok óvakodjanak tőlük, és kerüljék el őket az utcán.