Balogh József: Lehet, hogy ütöttem, de csak véletlenül

Vágólapra másolva!
Az élettársát bántalmazó politikus szerint a Fidesz ellen használták fel őt, és a pártnak nem volt más választása, mint hogy kizárja. A bántalmazott Terike szerint egy ilyen embert, mint Balogh, aki ennyit tesz a közösségért, nem lehet félreállítani.
Vágólapra másolva!

Politikai kommunikációnak tarta a kizárását a Fideszből az élettársát bántalmazó Balogh József. Fülöpháza polgármestere, akit a napokban gyanúsítottként hallgatott ki az ügyészség, az Indexnek nyilatkozott a kizárása után. Szerinte a Fidesz szinte rá volt kényszerítve arra, hogy kizárja őt a pártból. „Itt szavazatokra megy a játék, engem pedig most felhasználtak a Fidesz ellen. Ezért is léptem ki a frakcióból, hogy ne ártsak a pártnak és azoknak a céloknak, amiket felvállaltunk. Ezt nem érdemelné meg a Fidesz” – magyarázta a kilépése hátteréről.

Balogh József sérelmezte azt is, hogy politikai ügyet csináltak abból, ami szerinte a családi ügyük. „Vannak problémák, de mindenhol vannak problémák” – mondta az Indexnek, hozzátéve, hogy őt és az élettársát, Terikét is több helyről felhívták, hogy nyugodjanak meg, mellettük állnak, és hogy tudják, ilyen minden családban előfordul. A politikus azt elismerte, hogy nem normális, ha egy családban csonttörésig fajul egy vita, de szerinte az ő esetükben „szó sincs arról a horrorról, ami a hírekben áll”.

Balogh József azt mondta, hogy a vallomását már korábban szerette volna megtenni, de erre nem volt lehetősége. Azzal érvelt, hogy ha kiállt volna a nyilvánosság elé, a sajtó biztos, hogy valamilyen irányból elfogultan kezelte volna. Az ügyészségnek pedig addig nem tehetett nyilatkozatot, amíg a mentelmi jogát ki nem adták. De ez sem volt egyszerű, mesélte, mivel közvádas ügyekben a képviselő nem mondhat le a mentelmi jogáról.

Az ügyvédjétől azt a tanácsot kapta, hogy ne beszéljen arról, ami az ügyészségen elhangzott. „Nem helyes, amikor egy házaspár összeveszik, nagyon sajnálatos dolog ez. De néha előfordul, hogy az emberek kihozzák egymást a sodrukból” – folytatta Balogh, de hozzátette, ő is elítéli azt, ha egy vita tettlegességig fajul. Majd az Indexnek ismét felidézte a jól ismert komondoros történetet: „Az igazság az, hogy azon a héten, amikor ez a komondoros dolog történt, egész héten keményen dolgoztam. A hét elején parlament, aztán a környéken tartottam előadást a tanyavilágról. Aztán egy lagzira kellett készülni, előkészülni, beszédet írni. Aztán mikor már túl voltunk az egészen, annyira túl voltam pörögve, hogy nem tudtam elaludni a fáradtságtól. Bevettem egy altatót, de az sem segített. Lefeküdtem, de nem sikerült elaludni. Aztán kimentem, azt hittem, épp indul a Terike, mondtam neki, hogy pálinkáztunk, ne vezessen. Elkezdtem behozni Terikét. A komondor nem tudta, mit csinálunk, hogy ez most játék, vagy nem. Így odaugrált, mi meg megbotlottunk, és elestünk. Én is csúnyán beütöttem a könyököm. És közben lehet, hogy megütöttem a Terikét, de csak véletlenül”.

Terike az Indexnek arra a kérdésére, hogy szerinte sem lépte-e túl a normális határokat Balogh, csak annyit mondott, hogy egy ilyen embert, mint ő, aki ennyit tesz a közösségért, nem lehet félretenni. Balogh egyébként a polgármesteri fizetését nem is veszi fel, társadalmi munkában látja el feladatát – írja az Index.