Vágólapra másolva!
Lényegesen többet költöttek a bajai időközi választáson, mint amennyi pénzük bő kétezer választóra jutna egy általános választáson. A kormánypártok kampányköltségeit továbbra is titok övezi.
Vágólapra másolva!

Az MSZP–E14–PM–DK: 1,33 millió, a Jobbik: 169 ezer,az LMP: 199 ezer forintot költött a bajai időközi választás kampányára – írja az Átlátszó.hu. A kormánypártok költéseit továbbra is homály övezi, mert a lap adatkérésére nem válaszolt a Fidesz és a KDNP.

Az Átlátszó.hu azonos szövegű adatkérést küldött a megismételt választást követően minden, a bajai időközin jelöltet állító pártnak. A megkapott adatokból kiderül, hogy még a Jobbik és az LMP is feltehetően lényegesen többet költött – főként nyomdaköltségre – a bajai időközi választáson annál, mint amennyi pénzük fajlagosan bő kétezer választóra jutna egy általános választáson.

A kormánypártok ugyanakkor az adatkérés ellenére nem tájékoztattak a kampányköltségeikről. Az Átlátszó.hu megjegyzi, hogy jelenleg a pártok legfeljebb morálisan (például a pártfinanszírozás átláthatósága melletti sokszori kiállásuk miatt) kötelesek elszámolni azzal, hogy mit és miből költenek. Jogi kötelezettségük viszont erre szigorúan véve nincs.

Cikkeinket a bajai időközi választásról itt olvashatja.