Kevésbé lesz macerás átmenni az Erzsébet hídon

Vágólapra másolva!
Irányonként újra két forgalmi sáv járható Budáról Pest felé. Az Erzsébet híd pesti hídfője végleges aszfaltburkolatot kapott.
Vágólapra másolva!

Felgyorsul az autós közlekedés Budáról Pest felé, miután péntektől újra irányonként két forgalmi sáv járható az Erzsébet híd - Szabad sajtó út - Kossuth Lajos utca tengelyen. Ezzel párhuzamosan megszűnik a Hegyalja úton az autóbuszsáv ideiglenes utolsó szakasza is, így a Mészáros utcától ismét két sávon lehet közlekedni Pest felé. A Budapest Szíve Program Budapest Új Főutcája beruházás II. ütemében a Váci utca és Városház utca közötti szakasz aszfaltozását november 3-án fejezték be, ezt követően november 7-ére az Erzsébet híd pesti hídfője is végleges aszfaltburkolatot kapott.

Az útmenti járdákon még kivitelezési munkákat végeznek, ezért a buszsávok területe továbbra is le lesz zárva: a Duna és a Városház utca közé eső szakaszon nem lesz buszsáv. Az Erzsébet híd Pest felé vezető oldalán a középső forgalmi sáv továbbra is a szélső buszsávba torkollik, ahol az autóbuszok élveznek elsőbbséget.