Feljelenti a NAV az adómaffiára panaszkodó ellenőrét

Vágólapra másolva!
Rágalmazó és megalapozatlan kijelentései miatt a NAV feljelenti korábbi alkalmazottját, aki pénteken a nagy hazai cégek és multik, valamint a kormányzati körök közös adócsalásáról beszélt. 
Vágólapra másolva!

A Nemzetgazdasági Minisztérium vizsgálata azt állapította meg, hogy a NAV jogszerűen ellenőrizte a nagy adózókat. Az adóhatóság ezért feljelenti Horváth András korábbi NAV-alkalmazottat a pénteki megalapozatlan és rágalmazó kijelentései miatt – írta az adóhatóság.

Horváth pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a nagyobb hazai cégek és multik több ezer milliárd forint értékben csalnak adót, amihez kormányzati körök támogatásával az adóhatóság is asszisztál.

Egyre többet ellenőriz a NAV

A NAV szerint Horváth nyilatkozatával ellentétben a társaság növelte az ellenőrzési vizsgálatok számát a legnagyobb adózók körében, így jelenleg évente átlagosan 1,6 vizsgálat jut egy adózóra – írja közleményében az adóhatóság.

Minden olyan esetben vizsgálódnak, ahol felmerülhet az adóelkerülés, körbeszámlázási ügyekben 1817 ellenőrzés fejeződött be, 80 százalékuk megállapítással zárult. Ezekben a vizsgálatokban 83 milliárd forint adókülönbözetet állapítottak meg – áll a közleményben.