Sorozatos balesetek az ország útjain

Vágólapra másolva!
Több baleset is történt korán reggel, az M30-ast lezárták, de baleset volt az M5-ösön is.
Vágólapra másolva!

Több tucat sérültje van az országban hétfőn reggel történt baleseteknek. Tíz ember megsérült, amikor menetrend szerinti busz és személyautó ütközött össze hétfőn reggel a Győr-Moson-Sopron megyei Iván és Pusztacsalád között – közölte a katasztrófavédelem megyei szóvivője. A buszon a sofőrön kívül 12-en utaztak, az autóban csak a vezető ült. Az első jelentések szerint a személyautó a szemközti sávba áttérve ütközött össze a busszal, amely az árokba szaladt.

Kamion ütközött össze egy menetrend szerinti autóbusszal Úny és Dág között hétfőn reggel, a balesetben egy ember súlyosan sérült meg, 15-en könnyebben. A súlyos sérültet mentőhelikopter szállította a budapesti Szent János Kórházba, a könnyű sérülteket az esztergomi és budapesti kórházakba vitték. A baleset helyszínelésének idejére lezárták az utat, a járművezetők Sárisáp felé kerülhetnek.

A Vértes Volán kommunikációs megbízottjának tájékoztatása szerint a társaság busza Úny és Dág között a lejtős úton a fékezés ellenére utolérte az előtte haladó járművet és összeütközött vele. A busz október 30-án vett részt teljes műszaki átvizsgáláson, mérték a fékerőt is, nem találtak hibát a szakemberek. Az autóbusz vezetője a helyszínen nem hivatkozott műszaki hibára.

Személygépkocsi ütközött össze egy tehergépjárművel az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán a 67. kilométernél hétfőn reggel, ezért a belső sávot a helyszínelés idejére lezárták. A balesetben senki nem sérült meg. A rendőrség közleménye szerint a részleges korlátozás miatt torlódásra lehet számítani az érintett útszakaszon.

Egy veszélyes anyagot szállító kamion balesete és műszaki mentése miatt az M30-as autópálya Budapest felé tartó szakaszán, Emőd és az M30-as, M3-as autópályák Debreceni elágazása között teljes pályás útlezárásra kell számítania a közlekedőknek.

Az elsődleges adatok alapján 2013. november 10-én éjjel egy lengyel felségjelzésű, veszélyes anyagot szállító kamion az M30-as és az M3-as autópályák kereszteződésében Miskolcról Budapest felé tartva szalagkorlátnak ütközött, személyi sérülés nem történt.

Baleset miatt lezárták a fővárosban a IX. kerületi Soroksári utat a városközpont felé tartó forgalom elől - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata hétfő reggel az MTI-t.

Négy személyautó karambolozott a Soroksári úton a Timót utcai kereszteződésben, a balesetben egy ember sérült meg. A baleset miatt a Soroksári utat teljes szélességében lezárták a városközpont felé tartók elől, míg a városból kifelé haladók csak egy sávon közlekedhetnek. A rendőrség azt kéri az autósoktól, hogy kerüljék el ezt az útszakaszt.