Oldódik az útzár az M7-esen

Vágólapra másolva!
Nagykanizsa felé járható a pálya, a sertéseket összeterelték.
Vágólapra másolva!

Nagykanizsa felé megindult a forgalom, de a főváros felé továbbra is érvényben van az M7-es autópályán az útzár, amelyet a Fonyódnál történt hajnali kamionbaleset miatt rendeltek el.

Az autópályát hajnalban mindkét oldalon teljes szélességében lezárták a 152. kilométerszelvénynél egy Fonyódnál történt baleset miatt. Egy Budapest felé tartó, élő állatokat szállító kamion felborult, és teljes szélességében elfoglalta a bal pályát. A balesetben a szállított sertések egy része elpusztult, több állat pedig kiszabadult a raktérből.

A forgalmat a rendőrök a 7-es útra terelik, ami a fonyódi magaspart-csúszás miatt egy szakaszon ugyancsak le van zárva, ezért a kamionoknak Lengyeltóti és Marcali felé kell kerülniük.

Gaál Attila, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel azt közölte, hogy a kamion a leállósáv mellett húzódó szalagkorlátot 100 méter hosszan letarolta, majd az oldalára borulva állt meg.

A műszaki mentésben a marcali hivatásos tűzoltók, a balatonboglári önkormányzati tűzoltók, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveleti szolgálata és a fonyódi önkéntes tűzoltó egyesület tagjai együttesen 22-en vettek részt.

Az üzemanyag-szivárgást megszüntették, a gépjárművet áramtalanították. Az élő sertéseket egy helyre terelték, ahonnan egy kamionra hajtják fel őket. Ezt követően tűzoltódaruval állítják majd fel a balesetet szenvedett kamiont.