Megtriplázták a pedofil rajztanár büntetését

Vágólapra másolva!
Két év három hónapról hét évre súlyosbították a mohácsi pedofil rajztanár börtönbüntetést. A férfi a bíróság szerint több kiskorú diákjával fajtalankodott.
Vágólapra másolva!

Két év három hónapról hét évre súlyosította a Pécsi Törvényszék a tanítványaival erőszakoskodó mohácsi rajztanár börtönbüntetését kedden hozott jogerős ítéletében. A törvényszék megalapozottnak találta az ügyben első fokon eljáró Pécsi Járásbíróság határozatát, és Bosnyák Mihályt szemérem elleni erőszak miatt marasztalta el, mellékbüntetésként a közügyek gyakorlásától hét évre, a tanári foglalkozástól örökre eltiltotta.

A bíróság új eljárásban hozott döntést az ügyben. Bosnyák Mihályt a mohácsi bíróság korábban felmentette a nemi erkölcs elleni bűncselekmények vádja alól, de a törvényszék eljárási szabályok megsértése miatt azt az ítéletet hatályon kívül helyezte.

A tárgyalás nagy része a kiskorú sértettek és a bűncselekmény jellege miatt zárt ajtók mögött folyt, a jogerős határozat indoklása sem volt nyilvános, így csak a korábbi rendőrségi nyilatkozatokból tudható, miért indult eljárás Bosnyák Mihály ellen.

Garamvári Gábor, Mohács rendőrkapitánya az MTI-nek korábban azt mondta, a gyanú szerint a rajztanár a tanteremben, rajzszakköri foglalkozások alatt fajtalankodott a felügyeletére bízott tizenkét év alatti gyerekekkel. Erre az adott alkalmat, hogy bizonyos foglalkozásokon csak egy-két diák vett részt.

A rendőrség az ügyben 2008 decemberében, egy hatéves kislány édesanyjának a bejelentésére indított nyomozást, majd újabb tanulókkal bővült a sértettek köre. A gyerekeket igazságügyi pszichológus, a bíróság által kirendelt nyomozási bíró és ügyész felügyeletével hallgatták ki.
Magyar György, a vádlott ügyvédje a nemi erkölcs elleni bűncselekményekre vonatkozó korábbi felmentő ítélet után újságíróknak azt mondta, hogy a bíróság szerint védence speciális személyiség, túláradó szeretettel fordult tanítványai felé, és ezt könnyű félreérteni. Hangsúlyozta: a gyermekek elmondásán kívül semmi nem támasztotta alá azt az állítást, hogy a vádlott molesztálta volna a kiskorú gyerekeket.

A jogi képviselő a keddi jogerős elmarasztaló határozat után úgy nyilatkozott, hogy védence a megrendült egészségi állapota miatt rabkórházban töltheti le büntetését. Tekintettel arra, hogy a tanár továbbra is ártatlannak vallja magát, s a tárgyaláson felmerültek a büntetés kiszabását is érintő jogértelmezési, jogszakmai problémák, a Kúriához fordulnak rendkívüli jogorvoslatért.