Fenyegetések miatt költözött el otthonából egy cigány család

Vágólapra másolva!
A Vas megyei Bögötön ismeretlenek betörték egy özvegyasszony házának az ablakát, petárdákat robbantottak, és összetörték a kerítést. A rendőrség nem tud támadásról, rongálás miatt indítottak eljárást.
Vágólapra másolva!

A Vas Népe információi szerint életveszélyesen megfenyegettek egy cigány családot a Vas megyei Bögötön a hétvégén. A lapnak egy neve elhallgatását kérő roma asszony azt mondta: ismeretlenek betörték a család házának ablakát, összetörték a kerítést, petárdákat robbantottak a ház előtt, és megfenyegették őket. A házban egy özvegyasszony lakott a gyerekeivel, a támadás miatt elköltöztek a településről, most a nő testvérénél húzzák meg magukat.

Az asszony elmondása szerint egy a faluban élő, de Sárváron dolgozó rendőr kereste fel őket azzal, hogy eltűntek a dolgai, és keresi a tolvajokat. A lopáshoz az asszony állítása szerint nem volt közük. Két nappal ezután kezdődtek az éjszakai zaklatások, hangzottak el a fenyegetések, történt a petárdázás és törték be az ablakot két alkalommal is.

A lap érdeklődésére a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt közölte, hogy: az ügyben rongálás szabálysértés miatt indított eljárást a Sárvári Rendőrkapitányság. A rendőri intézkedés során bűncselekményre vagy más szabálysértésre utaló adat, információ, bizonyíték eddig nem merült fel és nem érkezett. A rendőrség nem rendelkezik olyan bejelentéssel, információval, hogy a szabálysértési ügy károsultjai támadássorozat áldozatai lennének. A sértettek november 18-án magánindítványt terjesztettek elő a rendőri intézkedésben részt vett rendőr ellen, ezt a rendőrség a nyomozó ügyészséghez továbbítja.