A rengeteg húgy miatt kellett bekeríteni a Király utcai plébániát

Vágólapra másolva!
Nem elsősorban a hajléktalanok kiszorítása érdekében kerítették be a Király utcai plébániát, csak azt szeretnék elkerülni, hogy a bulinegyedből érkezők levizeljék a falakat.
Vágólapra másolva!

Kovácsoltvas kerítést húztak fel a Király utcai Avilai Nagy Szent Teréz-plébánia és a két szomszédos iskola köré – adta hírük egy Facebookra feltöltött fotóval a Kettős Mérce blog. Ők azt feltételezték, hogy a rendszeresen a templom falainál üldögélő két hajléktalant szeretné így távol tartani a plébánia.

Az Index megkeresésére válaszolva viszont Horváth Zoltán, a plébánia vezetője nem a hajléktalanok távoltartását nevezte meg indokként. Szavai szerint a terézvárosi két tannyelvű általános iskolával és a Bartók zenekonzervatóriummal közös, templom körüli részt elsősorban azért kellett elkeríteni, mert a környékbeli szórakozónegyedből érkezők rendszeresen ott könnyítettek magukon. Forgalmasabb éjjeleken akár 50-60 ember is a falaknál végezte dolgát, vizeletük pedig reggelre sokszor befolyt a templomba és ott tócsákban gyúlt össze.

„Nagyon szomorú vagyok, életemben nem gondoltam volna, hogy ember és ember közé kerítést kell húzni, de munkatársaim nem azért vannak, hogy ürüléket takarítsanak” - közölte a plébános az Index kérdéseire. A plébánia vezetője elismerte, hogy tud a két hajléktalanról, de mint mondta, nem elsősorban miattuk kellett a kerítés.

Pomizs István, a közeli két tannyelvű iskola igazgatója is hasonlóakról számolt be az Indexnek. „A gyerekek a most lezárt részen szoktak levegőzni. Legalábbis eddig csak próbáltak, mert az ürülékszag miatt nem nagyon tudtak” – mondta.

Az utcában egyébként van nyilvános vécé és térfigyelő kamera is.