Az MSZP-s közös jelölt nyerte a fóti választást

Vágólapra másolva!
Takács István a szavazatok 25 százalékát gyűjtötte be.
Vágólapra másolva!

Fót internetes honlapjának előzetes adatai szerint Takács István, a Magyar Szocialista Párt, az Együtt- a Korszakváltók Pártja, a Párbeszéd Magyarországért Párt és a Demokratikus Koalíció közös jelöltje a szavazatok 25 százalékának megszerzésével megnyerte az időközi polgármester-választást.

Az időközi polgármester- és képviselő-választáson a szavazásra jogosultak 29,1 százaléka jelent meg.

Második Bartos Sándor, harmadik Németh József (mindketten független jelöltek), negyedik a Civil Összefogás a Fótiakért Egyesület színeiben induló Földi Pál János, ötödik pedig Vargha Nóra, a Magyar Liberális Párt jelöltje lett.

A Jobbik Pest megyei alelnöke szerint több kampánycsendsértés történt a polgármester- és képviselő-választáson. Varga Zoltán Péter az urnazárást követően egyebek között azt állította, hogy szervezetten, kisbusszal szállították egy körzetben a voksolókat.

Az ellenzéki politikus a fóti polgármesteri hivatal folyosóján tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a legkirívóbb eset a Sikátorpusztáról a fótligeti szavazókörbe történő szervezett szállítás volt, amelyet a Jobbik több módon is dokumentált. Az ügyben értesítették a rendőrséget és a helyi választási bizottságot, amely - közlése szerint - helyt adott a panasznak.

Varga Zoltán Péter azt mondta, bizonyítékuk van arra, hogy az MSZP szavazóköri delegáltjának felesége is a kisbusz utasai között volt. A Jobbik a vélelmezett törvénysértés miatt feljelentést tett a dunakeszi járási ügyészségen.

Chrobák Zoltánné, Fót jegyzője az MTI érdeklődésére egyelőre csupán annyit mondott, hogy nagyon "eseménydús" volt a voksolás napja. A helyi választási bizottság a késő délutáni órákban egy olyan határozatot hagyott jóvá, amely szerint kampánycsendsértés miatt feljelentést tesznek ismeretlen tettes ellen - fűzte hozzá, érzékeltetve, kivizsgálásra vár a szervezett szállítás gyanúja.

A 19 ezer lakosú Fóton a polgármester lemondása miatt tartottak választást.

Az eseményről szóló előzetes riportunkat itt olvashatja.