Elszégyellte magát a tolvaj, 11 oldalt körmölt

Vágólapra másolva!
Egy kínai zsebes, aki telefont lopott, az "egész tolvaj szakma lelkiismeretévé" változott Kínában. Ellopott egy telefont, de annyira elszégyellte magát, hogy kézzel kiírta belőle a teljes címlistát, és elküldte a tulajdonosnak.
Vágólapra másolva!

Egy kínai zsebtolvaj sajátos módon próbálta jóvátenni, hogy ellopott egy telefont. Az iPhone csaknem 1000 névjegyet tartalmazott, és tulajdonosának, Cou Pinnek nem volt belőle biztonsági másolata. Ez sokkal inkább zavarta, mint az, hogy telefonját ellopták – írta a Hszinhua hírügynökség.

Cou Pin biztos volt abban, hogy a lopás egy taxiban történt. Fenyegető SMS-eket küldött a lopott telefonra: "Tudom, hogy mellettem ült a taxiban. Biztosíthatom, hogy meg fogom találni. Nézze meg a címlistámat, és látni fogja, kikkel állok kapcsolatban..." – írta neki.

Néhány nappal később kapott egy kis csomagot, benne egy SIM-kártyával és egy 11 oldalas címlistával, amely az iPhone-ban regisztrált összes telefonszámot tartalmazta. "Rettentő sokáig tarthatott, amíg kézzel lemásolta az 1000 nevet és telefonszámot. Képzelem, hogy bedagadt a keze az írásgyakorlat végére" – kommentálta az esetet Cou a Hszinhua szerint.

A tolvaj "önfeláldozása" kivívta a kínai internetezők tiszteletét. Volt, aki "az egész (tolvaj) szakma lelkiismeretének" nevezte őt.